<html xmlns:v="urn:schemas-microsoft-com:vml" xmlns:o="urn:schemas-microsoft-com:office:office" xmlns:w="urn:schemas-microsoft-com:office:word" xmlns:m="http://schemas.microsoft.com/office/2004/12/omml" xmlns="http://www.w3.org/TR/REC-html40">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=Windows-1252">
<meta name="Generator" content="Microsoft Word 15 (filtered medium)">
<style><!--
/* Font Definitions */
@font-face
        {font-family:"Cambria Math";
        panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4;}
@font-face
        {font-family:Calibri;
        panose-1:2 15 5 2 2 2 4 3 2 4;}
/* Style Definitions */
p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal
        {margin:0in;
        margin-bottom:.0001pt;
        font-size:11.0pt;
        font-family:"Calibri",sans-serif;}
a:link, span.MsoHyperlink
        {mso-style-priority:99;
        color:blue;
        text-decoration:underline;}
a:visited, span.MsoHyperlinkFollowed
        {mso-style-priority:99;
        color:#954F72;
        text-decoration:underline;}
p.msonormal0, li.msonormal0, div.msonormal0
        {mso-style-name:msonormal;
        mso-margin-top-alt:auto;
        margin-right:0in;
        mso-margin-bottom-alt:auto;
        margin-left:0in;
        font-size:11.0pt;
        font-family:"Calibri",sans-serif;}
span.EmailStyle19
        {mso-style-type:personal-reply;
        font-family:"Calibri",sans-serif;
        color:windowtext;}
.MsoChpDefault
        {mso-style-type:export-only;
        font-size:10.0pt;}
@page WordSection1
        {size:8.5in 11.0in;
        margin:1.0in 1.0in 1.0in 1.0in;}
div.WordSection1
        {page:WordSection1;}
--></style><!--[if gte mso 9]><xml>
<o:shapedefaults v:ext="edit" spidmax="1026" />
</xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml>
<o:shapelayout v:ext="edit">
<o:idmap v:ext="edit" data="1" />
</o:shapelayout></xml><![endif]-->
</head>
<body lang="EN-US" link="blue" vlink="#954F72">
<div dir="auto" style="direction: ltr; margin: 0; padding: 0; font-family: sans-serif; font-size: 11pt; color: black; ">
If you changed to negative ground you need to have a negative ground voltage stabilizer.<br>
<br>
</div>
<div dir="auto" style="direction: ltr; margin: 0; padding: 0; font-family: sans-serif; font-size: 11pt; color: black; ">
<span id="OutlookSignature">
<div dir="auto" style="direction: ltr; margin: 0; padding: 0; font-family: sans-serif; font-size: 11pt; color: black; ">
Get <a href="https://aka.ms/ghei36">Outlook for Android</a></div>
</span><br>
</div>
<hr style="display:inline-block;width:98%" tabindex="-1">
<div id="divRplyFwdMsg" dir="ltr"><font face="Calibri, sans-serif" style="font-size:11pt" color="#000000"><b>From:</b> Triumphs <triumphs-bounces@autox.team.net> on behalf of Jim Henningsen <trguy75@gmail.com><br>
<b>Sent:</b> Sunday, August 18, 2019 11:40:23 AM<br>
<b>To:</b> 'Randall' <tr3driver@ca.rr.com>; 'Triumphs' <triumphs@autox.team.net><br>
<b>Subject:</b> Re: [TR] Fuel gauge troubles</font>
<div> </div>
</div>
<div>
<div class="WordSection1">
<p class="MsoNormal">Thanks all for the feedback.  Iím heading out this afternoon for some tinkering.  I didnít mention this since I didnít think related, but the temp gauge is also not working, and didnít realize it might be the voltage stabilizer unit.  Hmmmnn.<o:p></o:p></p>
<p class="MsoNormal">Jim Henningsen <o:p></o:p></p>
<p class="MsoNormal"><o:p> </o:p></p>
<div>
<div style="border:none;border-top:solid #E1E1E1 1.0pt;padding:3.0pt 0in 0in 0in">
<p class="MsoNormal"><b>From:</b> Randall <tr3driver@ca.rr.com> <br>
<b>Sent:</b> Saturday, August 17, 2019 8:25 PM<br>
<b>To:</b> Jim Henningsen <trguy75@gmail.com>; 'Triumphs' <triumphs@autox.team.net><br>
<b>Subject:</b> RE: [TR] Fuel gauge troubles<o:p></o:p></p>
</div>
</div>
<p class="MsoNormal"><o:p> </o:p></p>
<p class="MsoNormal">Quick and dirty test : Remove the wire from the sender, turn the key on, and ground the wire while watching the gauge.  If the gauge starts to climb towards full, then the gauge & wiring to it are probably OK.  Probably best to not leave
 it this way for long, but a few minutes wonít hurt.<o:p></o:p></p>
<p class="MsoNormal"><o:p> </o:p></p>
<p class="MsoNormal">My next suspect (especially since it worked before restoration) would be the grounding for the sender.  IIRC the TR4 grounds the same as TR3, meaning not very well.  I like to add a ground wire from the stud on the sender to one of the
 tank mounting bolts.<o:p></o:p></p>
<p class="MsoNormal"><o:p> </o:p></p>
<p class="MsoNormal">Use an ohmmeter to check the sender.  I donít recall the exact numbers offhand, but itís something like 100 ohms empty and 10 ohms full.  If it seems to work backwards (low resistance empty and high resistance full), youíve got a TR3 sender
 instead of TR4.<o:p></o:p></p>
<p class="MsoNormal"><o:p> </o:p></p>
<p class="MsoNormal">Also worth checking the temp gauge if the first test above doesnít work.  Do the same thing, pull the wire off the sender and ground it.  If temp gauge doesnít respond either, itís probably the voltage stabilizer.  Seems like maybe itís
 mounted over in the passenger footwell on a TR4, but honestly I donít recall for sure.<o:p></o:p></p>
<p class="MsoNormal"><o:p> </o:p></p>
<p class="MsoNormal">-- Randall<o:p></o:p></p>
<p class="MsoNormal"><o:p> </o:p></p>
<p class="MsoNormal">Sent from <a href="https://nam01.safelinks.protection.outlook.com/?url=https%3A%2F%2Fgo.microsoft.com%2Ffwlink%2F%3FLinkId%3D550986&data=02%7C01%7Cetd%40psu.edu%7C09c2fe5a1733474c05cf08d723f26bc5%7C7cf48d453ddb4389a9c1c115526eb52e%7C0%7C0%7C637017396422223125&sdata=qG64QMLTCexNA2HqEPXORmUok5IEJrvmKMcsROY4AqQ%3D&reserved=0" originalsrc="https://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=550986" shash="tMUS2KrUhPw2lk3YF2rFc+JcCw9BMhIg5J1ERdeAyB0TmfVd0Jnb7c/y5AYf/0gJ3zgzBK2QZs09lTOxXcp0zAUXn+nitclQcbdmGTmkHAVUmjSOZ9vZ6F1V1lmU4M3PWPNlAKDN0uX8z72Afv7Puz7lgvvosLo/F7LNxRH/Zcs=">
Mail</a> for Windows 10<o:p></o:p></p>
<p class="MsoNormal"><o:p> </o:p></p>
<div style="border:none;border-top:solid #E1E1E1 1.0pt;padding:3.0pt 0in 0in 0in">
<p class="MsoNormal"><b>From: </b><a href="mailto:trguy75@gmail.com">Jim Henningsen</a><br>
<b>Sent: </b>Saturday, August 17, 2019 6:54 PM<br>
<b>To: </b><a href="mailto:triumphs@autox.team.net">'Triumphs'</a><br>
<b>Subject: </b>[TR] Fuel gauge troubles<o:p></o:p></p>
</div>
<p class="MsoNormal"><o:p> </o:p></p>
<p class="MsoNormal">Help, I'm calling the TR bat phone again.  Switching projects to get my car<o:p></o:p></p>
<p class="MsoNormal">ready for AACC southeastern fall nationals on Mobile AL.  1962 TR4 CT5212LO.<o:p></o:p></p>
<p class="MsoNormal">Fuel gauge worked prior to restoration but not after.  Car is switched to<o:p></o:p></p>
<p class="MsoNormal">neg ground.  Orig fuel sender float was sunk in tank.  Removed it and<o:p></o:p></p>
<p class="MsoNormal">verified there is gas in it.  Hoping there is a way to rebuild it since orig<o:p></o:p></p>
<p class="MsoNormal">part.  Put in a new sending unit from TRF this morning and added 7 gallons<o:p></o:p></p>
<p class="MsoNormal">of gas and it still doesn't work but float rises.  The needle moved ever so<o:p></o:p></p>
<p class="MsoNormal">slightly right above E then dropped back down with ignition on.  I even used<o:p></o:p></p>
<p class="MsoNormal">a coat hanger to manually raise the float in the gas tank to "full" with<o:p></o:p></p>
<p class="MsoNormal">ignition on but needle still didn't work.  Ignition in "On" position, but<o:p></o:p></p>
<p class="MsoNormal">not running.  <o:p></o:p></p>
<p class="MsoNormal"><o:p> </o:p></p>
<p class="MsoNormal">My thoughts.<o:p></o:p></p>
<p class="MsoNormal">1. Bad gauge?<o:p></o:p></p>
<p class="MsoNormal">2. Wires reversed on fuel gauge from resto impacting since it is neg not<o:p></o:p></p>
<p class="MsoNormal">original positive ground.  Running generator that has been polarized to neg<o:p></o:p></p>
<p class="MsoNormal">ground.  <o:p></o:p></p>
<p class="MsoNormal">3. connections at new sending unit not secure. Neg is to ground and positive<o:p></o:p></p>
<p class="MsoNormal">to pos on sending unit<o:p></o:p></p>
<p class="MsoNormal">4. new sender bad<o:p></o:p></p>
<p class="MsoNormal"><o:p> </o:p></p>
<p class="MsoNormal">Any thoughts on the possible easy fix before going through the list<o:p></o:p></p>
<p class="MsoNormal">tomorrow.  Also, if anyone is looking for a nice 73 Stag with hardtop,<o:p></o:p></p>
<p class="MsoNormal">manual tran, that has been owned by a TR owner of 60+ tyears and avid VTR<o:p></o:p></p>
<p class="MsoNormal">member, it is for sale in Tally.  I am trying to help the family find a home<o:p></o:p></p>
<p class="MsoNormal">for it.  Email me offline if you would like pics and contact info.<o:p></o:p></p>
<p class="MsoNormal"><o:p> </o:p></p>
<p class="MsoNormal">Many thanks,<o:p></o:p></p>
<p class="MsoNormal">Jim Henningsen<o:p></o:p></p>
<p class="MsoNormal">Ocala, FL<o:p></o:p></p>
<p class="MsoNormal">60 TR3A<o:p></o:p></p>
<p class="MsoNormal">61 TR3A<o:p></o:p></p>
<p class="MsoNormal">62 TR4<o:p></o:p></p>
<p class="MsoNormal">75 TR6<o:p></o:p></p>
<p class="MsoNormal"><o:p> </o:p></p>
<p class="MsoNormal"><o:p> </o:p></p>
<p class="MsoNormal">** <a href="mailto:triumphs@autox.team.net">triumphs@autox.team.net</a> **<o:p></o:p></p>
<p class="MsoNormal"><o:p> </o:p></p>
<p class="MsoNormal">Donate: <a href="https://nam01.safelinks.protection.outlook.com/?url=http%3A%2F%2Fwww.team.net%2Fdonate.html&data=02%7C01%7Cetd%40psu.edu%7C09c2fe5a1733474c05cf08d723f26bc5%7C7cf48d453ddb4389a9c1c115526eb52e%7C0%7C0%7C637017396422233119&sdata=2VafV0%2BT207QKZSpVzmy7biuzCfnmBOw6AZ%2Fu23He4k%3D&reserved=0" originalsrc="http://www.team.net/donate.html" shash="cB5+8/O+oioJc33pa18wmMxXylWhEconHg7HdemfeINN2Bsk/oHFnWsZiWLznhpvW/GM0qxgWYM18xXg6wP9O3LOAVwOZmTwWVaedNFImW1xH3pzG26iPZsbEkskpf/KchmynFrk2xKCMJmfRTwJ2gPeLcOCdN96fWaGA9Y7Ueo=">
http://www.team.net/donate.html</a><o:p></o:p></p>
<p class="MsoNormal">Archive: <a href="https://nam01.safelinks.protection.outlook.com/?url=http%3A%2F%2Fwww.team.net%2Fpipermail%2Ftriumphs&data=02%7C01%7Cetd%40psu.edu%7C09c2fe5a1733474c05cf08d723f26bc5%7C7cf48d453ddb4389a9c1c115526eb52e%7C0%7C0%7C637017396422233119&sdata=3h5SiQZ4VP%2Bj3Eyc%2BFoPSaJ14zjeVZ9i%2BelGCH3k%2FtM%3D&reserved=0" originalsrc="http://www.team.net/pipermail/triumphs" shash="wjJ3UqlinEgwf4Hw6jQwRtsWctvDZHWDtG+ugWe4ENbcyogKZNGpbyiTjLkJ9N8Ae4XFYqup01JfsJomdbO44FcJCS6yZ/IAxk1GZBVsc4EhsplFpbSC9xw/KfVUtHYnREP+sic+D1jftBGhh8aZqb+jCT2t3ZTLAEew/xMWWUA=">
http://www.team.net/pipermail/triumphs</a>  <a href="https://nam01.safelinks.protection.outlook.com/?url=http%3A%2F%2Fwww.team.net%2Farchive&data=02%7C01%7Cetd%40psu.edu%7C09c2fe5a1733474c05cf08d723f26bc5%7C7cf48d453ddb4389a9c1c115526eb52e%7C0%7C0%7C637017396422233119&sdata=9CVqAAnbmR5cz9F5JCZyiUJq13CEicpJijN57hYChyk%3D&reserved=0" originalsrc="http://www.team.net/archive" shash="uM4pOwyBtWECcjfmP2BZLdVMSobSDOKfgZNlO4HbnRO6jeast9uHMSHvdsgVtfw8XEFpiJCAaXR88tgQFWMQ+5XuLH0sdPjhPW+uKXxii2NW+6X9BH/mqH9jS+1U1+8dA1VXe9KxXkSsmZjHx1uSFK80QAKlTDfLn1jFmV7Trqg=">
http://www.team.net/archive</a><o:p></o:p></p>
<p class="MsoNormal"><o:p> </o:p></p>
<p class="MsoNormal">Unsubscribe/Manage: <a href="https://nam01.safelinks.protection.outlook.com/?url=http%3A%2F%2Fautox.team.net%2Fmailman%2Foptions%2Ftriumphs%2Ftr3driver%40ca.rr.com&data=02%7C01%7Cetd%40psu.edu%7C09c2fe5a1733474c05cf08d723f26bc5%7C7cf48d453ddb4389a9c1c115526eb52e%7C0%7C0%7C637017396422243112&sdata=yaiJRv%2BdngZdcbXmZi0zmLXziIY6wM5hoUnkYNNUy3A%3D&reserved=0" originalsrc="http://autox.team.net/mailman/options/triumphs/tr3driver@ca.rr.com" shash="iVR4VX1EvCJyZG3GIoWOMAiVf6NHyP125NC9BZj9kTB4zDTGNSQsVWGEQoqa+k24Qf8eAtCrkkPXvGq8AN+PchFj5kX9MqHNpjjqJixyuenb8s/Uyuev3JF6KLPoj8itEzMHqA27rifwJ93xSBU39fsbKeU8gjSLIRDic31fKCw=">
http://autox.team.net/mailman/options/triumphs/tr3driver@ca.rr.com</a><o:p></o:p></p>
<p class="MsoNormal"><o:p> </o:p></p>
</div>
</div>
</body>
</html>