<html xmlns:v="urn:schemas-microsoft-com:vml" xmlns:o="urn:schemas-microsoft-com:office:office" xmlns:w="urn:schemas-microsoft-com:office:word" xmlns:m="http://schemas.microsoft.com/office/2004/12/omml" xmlns="http://www.w3.org/TR/REC-html40"><head><meta http-equiv=Content-Type content="text/html; charset=iso-8859-1"><meta name=Generator content="Microsoft Word 14 (filtered medium)"><style><!--
/* Font Definitions */
@font-face
        {font-family:Calibri;
        panose-1:2 15 5 2 2 2 4 3 2 4;}
/* Style Definitions */
p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal
        {margin:0in;
        margin-bottom:.0001pt;
        font-size:11.0pt;
        font-family:"Calibri","sans-serif";}
a:link, span.MsoHyperlink
        {mso-style-priority:99;
        color:blue;
        text-decoration:underline;}
a:visited, span.MsoHyperlinkFollowed
        {mso-style-priority:99;
        color:purple;
        text-decoration:underline;}
span.EmailStyle17
        {mso-style-type:personal-compose;
        font-family:"Calibri","sans-serif";
        color:windowtext;}
.MsoChpDefault
        {mso-style-type:export-only;
        font-family:"Calibri","sans-serif";}
@page WordSection1
        {size:8.5in 11.0in;
        margin:1.0in 1.0in 1.0in 1.0in;}
div.WordSection1
        {page:WordSection1;}
--></style><!--[if gte mso 9]><xml>
<o:shapedefaults v:ext="edit" spidmax="1026" />
</xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml>
<o:shapelayout v:ext="edit">
<o:idmap v:ext="edit" data="1" />
</o:shapelayout></xml><![endif]--></head><body lang=EN-US link=blue vlink=purple><div class=WordSection1><p class=MsoNormal><font size=3 face=Calibri><span style='font-size:12.0pt'> On my 1953 Morgan +4 I installed a recirculation hose block-off where it goes back in the water pump. I did the same thing on my TR3 a 20 years ago based on a tip from Bob Schaller’s booklet “More BS About Triumphs”. On the Morgan I turned down a “ long brass cylinder and put a 1/8” hole in the center of it. Worked great on the TR3. It prevents unnecessary recirculation when using a conventional thermostat instead of the sleeved type. Anyway, it worked on the Morgan (vary similar to the TR engine) until I discovered the fan belt was loose. I tightened the belt and bam! It blew out the gasket between the two thermostat housings when cold. I lapped the two thermostat housings, installed a new conventional thermostat and bam! It blew off the bypass hose. No matter how much I tightened the hose clamp it still leaks. I put on a new hose and it still dribbles.<o:p></o:p></span></font></p><p class=MsoNormal><font size=3 face=Calibri><span style='font-size:12.0pt'> Something tells me that the water pump is pumping too hard against the closed thermostat when the car is cold. I could spring for a $115 sleeved thermostat from Moss, but would rather continue using a modern conventional thermostat.<o:p></o:p></span></font></p><p class=MsoNormal><font size=3 face=Calibri><span style='font-size:12.0pt'> Anyone else have issues like this? Any ideas?<o:p></o:p></span></font></p><p class=MsoNormal><font size=3 face=Calibri><span style='font-size:12.0pt'> TIA,<o:p></o:p></span></font></p><p class=MsoNormal><font size=3 face=Calibri><span style='font-size:12.0pt'><o:p> </o:p></span></font></p><p class=MsoNormal><font size=3 face=Calibri><span style='font-size:12.0pt'> -Bill in Tehachapi<o:p></o:p></span></font></p><p class=MsoNormal><font size=3 face=Calibri><span style='font-size:12.0pt'><o:p> </o:p></span></font></p></div></body></html>